Gem. leestijd 3 min  289x gelezen

Feel Good Friday: Hoe komen recruiters eigenlijk ervan af op Twitter?

De meeste recruiters brengen (veel) meer tijd door op LinkedIn dan op Twitter. Toch kan het ook wel eens een goed idee zijn om bij de blauwe vogel rond te neuzen. Wat kun je daar zoal opsteken over het gedrag van recruiters?

Feel Good Friday: Hoe komen recruiters eigenlijk ervan af op Twitter?

Leuk en gezellig is het zeker niet altijd. Waar in de huiskamer van LinkedIn vrijwel iedereen continu trots, blij en aardig voor elkaar aan het doen is, lijkt in de bijkeuken van Twitter vrijwel alles te stinken, wemelt het van de ongefundeerde afzeikmeningen, en worden wappies nog volop serieus genomen – of juist niet. Het is niet goed of het deugt er niet. En dat geldt op Twitter ook minstens net zo vaak voor het werk van recruiters. Of misschien wel: zéker voor recruiters.

Voor recruiters is er op Twitter zacht gezegd niet altijd waardering te vinden.

Politici zijn bij de blauwe vogel ongetwijfeld het meest geliefde doelwit. Maar voor recruiters is er zacht gezegd ook niet altijd waardering te vinden. Dan gaat het bijvoorbeeld over de onmogelijke eisen die ze vaak stellen. Zoals het vereiste dat je 10 jaar ervaring zou moeten hebben met Kotlin. Wat dus letterlijk betekent dat je de programmeertaal mee ontwikkeld zou moeten hebben…

Ook andere eisen, zoals de vaak veel te zware sollicitatieprocessen, worden graag op de hak genomen. Zeker in tijden van schaarste:

Hongerig

Wie op Twitter zoekt op ‘recruiters’, stuit al snel op verhalen van mensen die lukraak benaderd worden, vaak tot vervelens toe, vooral door veel te hongerige recruiters die nauwelijks een idee hebben wat de persoon in kwestie kan of doet. Onnodig te zeggen: dat is niet erg bevorderlijk voor de candidate experience. En dat delen de benaderden dan ook graag. Soms gaat er dan ook echt iets behoorlijk mis:

Recruiters hebben ook de naam nogal willekeurig kandidaten te mailen, in de hoop met al die hagel eens ergens raak te schieten. Wat bij kandidaten ook tegengestelde reacties oproept:

Sommige kandidaten worden zelfs behoorlijk gefrustreerd als je hen meermaals met leugens benadert:

En toegegeven: veel recruiters maken er ook zelf echt wel een potje van:

Gewoon grappig

Maar soms is het gewoon ook erg grappig wat je op Twitter aantreft. Wat te denken van de kandidaat die al twee keer is benaderd door recruiter Sweety, maar haar niet terug durft te mailen….

En, goede vraag: waarom zoeken recruiters eigenlijk rocksterren…?

En o, wat kunnen ze overdrijven:

Af en toe wat waardering

Het is even zoeken, maar ook op Twitter zit er gelukkig zo heel af en toe ook nog wel wat waardering voor de werkzaamheden van recruiters in:

En zelfs in Nederland, zo blijkt:

Dus laten we zeggen: dat geeft de burger ook weer moed! Goed weekend!

Lees ook

Hoofdredacteurbij Werf&

Peter Boerman

Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
  • Leave behind a comment

Onze partners Bekijk alle partners