Oké, valse verwachtingen waren natuurlijk altijd al een probleem in recruitment. Hoe de recruiter een functie voorstelt, en hoe de functie in werkelijkheid is, daartussen zit vaak best wat licht, dat begrijpt iedereen. Maar uit nieuw onderzoek van assessmentspecialist ThriveMap blijkt het probleem in de huidige arbeidsmarkt wel heel zorgwekkende vormen aan te nemen.
De beloften van recruiters blijken vaak heel anders dan de werkelijkheid.
Van de ruim 1.000 (Britse) ondervraagden zegt bijvoorbeeld 55% wel eens ontslag te hebben genomen omdat de baan niet aan hun verwachtingen voldeed. In hetzelfde onderzoek in 2019, dus nog vóór de pandemie en de grote krapte op de arbeidsmarkt, was dit 48%, wat aangeeft dat het gebrek aan evenwicht tussen functiebeschrijvingen en de realiteit toeneemt. Of het nu gaat om de werkomgeving, de functie zelf, de werktijden of de locatie: de beloften blijken vaak heel...
Lees ook
Meer weten?
Meer weten over hoe om te gaan met in het recruitmentproces gewekte verwachtingen? De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft een nieuwe workshop ‘Management van verwachtingen: Succesvolle onboarding start bij werving’ ontwikkeld samen met onboarding-expert Ardienne Verhoeven.
Verwachtingen managen