Gem. leestijd 2 min  1604x gelezen

Masterscriptieprijs flexibilisering economie

Het kennisplatform ZiPconomy wil jongeren meer betrekken bij de discussie over de enorme veranderingen op de arbeidsmarkt. Het platform start daarom met een jaarlijks terugkerende Scriptieprijs voor Masterstudenten aan Nederlandse en Vlaamse universiteiten.

Geldprijs

De beste scriptie wordt beloond met een bedrag van  € 2500,-. Twee genomineerden ontvangen elk € 500,-. Daarnaast is er een publieksprijs voor de beste presentatie. De jury van de ZiPconomy scriptieprijs wordt gevormd door drs. Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen en lid van de SER, dr. Arjan van den Born, onderzoeker ondernemerschap, Universiteit Utrecht en Antwerpen en dr. Ronald Dekker, arbeidseconoom, Universiteit Tilburg. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats bij de SER in Den Haag op woensdagmiddag 21 november 2012.

Kenniseconomie verandert arbeidsmarkt en organisaties

De Nederlandse en Vlaamse arbeidsmarkt voor kenniswerkers is fors aan het veranderen. Flexibilisering is daarbij de voornaamste trend. Arbeidsrelaties worden losser en korter. Het aantal zelfstandigen kenniswerkers groeit fors. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor organisaties. Het creëert nieuwe werkvormen, schept nieuwe verhoudingen. De flexibilisering biedt kansen maar kent ook schaduwzijdes.

Met deze Scriptieprijs wil het platform jongeren betrekken bij deze ontwikkelingen die zo bepalend zullen zijn voor hun eigen toekomst. Op deze manier wil men het onderzoek naar de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, bij organisaties of onder zelfstandige interim professionals bevorderen.  Om de discussie en ideeënvorming op gang te brengen worden er de komende maanden al een aantal artikelen van studenten over hun onderzoek op ZiPconomy.nl gepubliceerd.

ZIPconomy Scriptieprijs 2012

De scriptieprijs 2012 staat open voor Masterstudenten aan alle Nederlandse en Vlaamse faculteiten die hun scripties hebben afgerond in de periode van 1 januari 2011 tot 1 september 2012. Onderwerpen kunnen thema’s zijn als flexibilisering van arbeid, organisaties en de veranderende arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe organisatie- of werkvormen, over flexwerkers, ZZP’ers, beleidsvorming en wetgeving op dit terrein, de uitzend- of bemiddelingssector, de rol van internet, social media, etc.

Op 21 november zullen drie genomineerden hun onderzoek presenteren tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het SER gebouw en zullen zij vragen uit de zaal en van de jury beantwoorden. Op basis hiervan kiest de jury de winnaar. De prijs zal worden uitgereikt door SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan.

Meer informatie over de scriptieprijs, het reglement en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op de website van ZiPconomy.

Over ZiPconomy

ZiPconomy is begin vorig jaar gestart als een onafhankelijk kennisplatform dat zich richt op de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Zij richt zich hierbij op drie groepen: De zelfstandige professionals (ZiPers), de organisaties die zich flexibeler gaan organiseren en de branche die dit faciliteert. In onze economie die zich steeds meer ontwikkelt tot een diensteneconomie speelt kennis een steeds grotere rol en dit vraagt om een andere organisatie van arbeid. In deze tijd van transformatie wil ZiPconomy innovatie stimuleren en beweging creëren door informatie uit te wisselen en kennis te delen.

Hoofdredacteurbij Werf&

Peter Boerman

Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
  • Leave behind a comment

Onze partners Bekijk alle partners