Eind augustus start een nieuwe serie met chef-kok Herman den Blijker in de hoofdrol. Dit keer heeft hij zijn eigen Restaurant School. Den Blijker gaat eigenhandig mensen opleiden en ze zo helpen aan een baan in de horeca. Het is dit keer geen afvalrace, maar mensen die er met de pet naar gooien, vliegen er wel uit.
Werklozen aan een baan helpen
In het nieuwe televisieprogramma Herman’s Restaurant School worden mensen die de weg naar de arbeidsmarkt al lange tijd niet weten te vinden, omgeschoold om in de horeca aan de slag te gaan. De deelnemers worden opgeleid om straks zelf in de keuken en de bediening staan en daarvoor worden ze opgeleid, getraind en aangestuurd door Den Blijker en zijn team van professionals. Het is geen afvalrace meer, maar deelnemers die zich niet voldoende inzetten worden wel naar huis gestuurd.
Talent voor bediening of keukenbrigade
Herman den Blijker onderzoekt gedurende de reeks waar de talenten van zijn leerlingen liggen, want alle deelnemers maken kans op een baan. Afhankelijk van hun talent, wordt beslist wie waar het beste op zijn plek is, variërend van de bediening tot de keuken. Talent en inzet worden beloond, laksheid niet. De deelnemers hebben alles in eigen hand. Maar zodra iemand het té bont maakt, wordt hij door Herman weggestuurd en verspeelt hij of zij die gouden kans.
Hotel De Toekomst
Eerder dit jaar hielp Martijn Krabbé in het tv-programma Hotel De Toekomst ook al mensen aan het werk met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Start 30 augustus 2011
Vanaf 30 augustus is Herman’s Restaurant School wekelijks te zien op dinsdagavond, tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL4.