Gem. leestijd 3 min  318x gelezen

Alliander, Google, Heineken, KLM én Sogeti present op Virtuele Banenbeurs

Het zijn bepaald niet de minste bedrijven die al hebben ingetekend op de Virtuele Banenbeurs van 28 juni. Onder meer Alliander, Sogeti, Capgemini én – opvallend – KLM hebben al aangekondigd te komen. Wat kunnen ze verwachten?

Alliander, Google, Heineken, KLM én Sogeti present op Virtuele Banenbeurs

Een ‘ouderwetse’ banenbeurs, maar dan volledig virtueel? Waar je als kandidaat door de gangen kunt struinen en met de meest interessante werkgevers kunt kennismaken? Het begint steeds meer vorm te krijgen. Zo zullen op 28 juni onder meer werkgevers als Google, Heineken, Alliander, Sogeti, Capgemini en KLM aanwezig tijdens de Virtuele Banenbeurs, zo maakte organisator Sollicitatiedokter recent bekend.

De werkgevers kunnen 1-op-1 in gesprek met jongeren die op de beurs afkomen.

Ook de Rijksoverheid, het Ministerie van Defensie, A.S. Watson en Van Dorp Dienstencentrum behoren tot de werkgevers die al hebben toegezegd op de beurs zich te willen presenteren aan ambitieuze studenten en young professionals met maximaal 5 jaar werkervaring. Dat alles gaan ze doen ze in een digitale omgeving die nauwelijks van een echte beurs te onderscheiden is, zo belooft de organisatie. Dat betekent onder meer dat de werkgevers ook 1-op-1 in gesprek kunnen gaan met jongeren die op de beurs afkomen.

Skills first

Studenten die zich aanmelden voor deze face to face meetings, worden bij werkgevers gematcht op basis van een intensief assessment dat ze vooraf maken. Dat assessment wordt afgenomen door de professionals van IVY Works. Interessant voor werkgevers, want deze tests worden normaal gesproken voor 149 euro verkocht. Organisaties die aan de beurs deelnemen krijgen de geassesste profielen daarentegen gratis aangeboden.

Organisaties die aan de beurs deelnemen krijgen de geassesste profielen gratis aangeboden.

De assessments zorgen ervoor dat jonge werkzoekers op basis van hun skills en vaardigheden – en niet op basis van hun gender, etniciteit of netwerk – bij grote bedrijven aan tafel komen. Want ‘diversiteit en inclusiviteit staan bij ons hoog in het vaandel’, zo laat de organisatie op de eigen website weten. De beurs is verder bijzonder omdat ze op het hele land gericht is, en niet alleen Nederlands-, maar ook Engelstalig.

Netwerken

Op de Virtuele Banenbeurs kunnen studenten en starters naar hartenlust netwerken met recruiters. Ook zijn er op de beurs talloze sollicitatie-experts aanwezig die kunnen helpen bij bijvoorbeeld het oppoetsen van een cv of de voorbereiding op een kennismakingsgesprek. Marieke Wehner, managing director van Sollicitatiedokter, is blij dat grote bedrijven hun naam aan de Virtuele Banenbeurs verbonden hebben. ‘Bij Sollicitatiedokter helpen we het liefst mensen hun droombaan te vinden. Dit soort organisaties zijn degenen die droombanen vergeven.’

Maar het echt grote verschil zit hem erin dat de beurs naar skills en vaardigheden kijkt, vervolgt ze. ‘We selecteren jong talent dus niet op basis van hun bestuurs- of buitenlandervaring. Werkgevers waarderen dat, want zo komen ze met een veel breder potentieel in contact.’ Ze zegt ‘enkele duizenden studenten’ met minimaal een bachelorsdiploma te verwachten op de virtuele banenbeurs. Om dat aantal te halen is ze nog in gesprek met vele universiteiten, hogescholen en studentenorganisaties.

Meer weten?

Meer informatie over De Virtuele Banenbeurs? Neem dan contact op met de organisatie. Of meld je aan voor een van de informatiebijeenkomsten die nog te volgen zijn op 25 en 26 mei tussen 10.00 en 11.00.

virtuele banenbeurs

Lees ook

Hoofdredacteurbij Werf&

Peter Boerman

Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
  • Leave behind a comment

Onze partners Bekijk alle partners