Gem. leestijd 3 min  386x gelezen

Feel Good Friday: de zéér opvallende wervingsvideo van het snel groeiende EventInsight

Een jaar geleden stonden ze nog op het randje van faillissement. Nu heeft EventInsight ineens veel nieuwe medewerkers nodig. En een wel heel opvallende wervingsvideo moet daarvoor het werk doen.

Feel Good Friday: de zéér opvallende wervingsvideo van het snel groeiende EventInsight

Van randje-van-faillissement naar een half miljoen euro omzet per maand. Toen het coronavirus in maart 2020 voor de eerste lockdown zorgde raakte het Groningse bedrijf EventInsight in één klap 95% van zijn omzet kwijt. In augustus leek een faillissement nog onvermijdelijk. Maar oprichter Bas Krijgsman besloot niet de handdoek in de ring te gooien, maar juist hun complete software om te bouwen en een platform te lanceren volledig gericht op digitale evenementen. En met succes: de omzet verzesvoudigde sindsdien; qua personeel verdubbelde het ruim.

Vlammenwerpers en champagnekurken 

Maar daarmee zijn ze er nog niet, vertelt Krijgsman. Op dit moment heeft het bedrijf maar liefst 15 nieuwe medewerkers nodig. En dat is zelfs tijdens het coronatijdperk een lastige klus, zegt hij. Daarom hebben ze ervoor gekozen met alle werknemers een video te maken. Om te laten zien hoe het daadwerkelijk eraan toegaat op de werkvloer van EventInsight. In die vrij bizarre video krijg je – vanuit het perspectief van de sollicitant – een rondleiding door het bedrijf. Maak je op voor: vlammenwerpers, gespraytande sales directors, vliegende champagnekurken, volop Duitse en Britse stereotypes en een boardroom die een wel heel letterlijke betekenis krijgt.

‘We hebben de film met al ons eigen personeel gemaakt, omdat het in de eerste plaats een leuke manier is om te laten zien wat voor soort bedrijf we zijn, maar het was ook enorm leuke vorm van teambuilding. We hebben ontzettend veel lol gehad met z’n allen op de draaidag’, vertelt Krijgsman. De video is te zien via de speciale actiesite die voor de campagne is opgezet (je bent digitaal bureau, of je bent het niet natuurlijk…).

In de omdenkmodus

In de eindscène van de video is te zien dat het hele team met elkaar champagne drinkt. Hoe zit dit met de 1,5 meter-regeling? ‘De video kon veilig worden opgenomen doordat iedereen twee keer rond de opnames van de video negatief is getest, geheel in overeenstemming met de regels van het RIVM’, legt Krijgsman uit. ‘We willen ook andere bedrijven laten zien dat het anders kan. Dat er ook in deze lastig tijd dingen op een veilige manier mogelijk zijn. Het omdenken zorgt ervoor dat er vele deuren geopend worden.’

‘Het omdenken zorgt ervoor dat er vele deuren geopend worden.’

Wat dat omdenken dan precies is? Krijgsman: ‘Eigenlijk alles waarvan je denkt: “dit is niet mogelijk” veranderen door even in de omdenkmodus te gaan. Een aantal voorbeelden: “We gaan failliet!”. Nee we gaan niet failliet, we bouwen een nieuw platform. “We kunnen geen mensen vinden!” Jawel, mits we maar een video maken. “We kunnen niet naar kantoor!” Wat nu als we iedereen laten testen? “We kunnen geen kerstborrel geven!” Wat als we nu een vijfgangendiner digitaal doen met bijpassende wijnen? En zo was ons kerstdiner misschien afgelopen jaar nog wel vetter dan het jaar ervoor. Dus niet met elkaar benoemen waarom iets níet kan, maar met elkaar gaan brainstormen hoe het wél kan.’

Inclusief incheckbalie

EventInsight is opgericht in 2017. Het bedrijf telt nu zo’n 25 werknemers. Met hun software probeert EventInsight evenementen te verbeteren, door interactie tussen deelnemers te stimuleren en zo inzichten te verzamelen. Sinds 2020 is er naast de mobiele app ook een nieuw digitaal platform waarmee ze de ambitie hebben marktleider te worden in digitale events, die zoveel mogelijk moeten aanvullen als een fysiek evenement, dus bijvoorbeeld inclusief incheckbalie en aparte ruimtes om te netwerken. O ja, en ze zoeken nog een recruiter… Dus wie zin heeft?

  • Update: EventInsight heeft in juni 2021 zijn naam veranderd in Let’s Get Digital.

Lees ook:

Hoofdredacteurbij Werf&

Peter Boerman

Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
  • Leave behind a comment

Onze partners Bekijk alle partners