Gem. leestijd 2 min  3229x gelezen

IT’ers slaan terug met chatbot tegen mails van opdringerige recruiters

IT’ers slaan terug met chatbot tegen mails van opdringerige recruiters

Veel IT’ers worden gek van de opdringerige mailtjes van recruiters. Reply.id heeft daarop een antwoord gemaakt: een chatbot die hen beschermt tegen de meest irrelevante verzoeken.

Ze noemen het zelf een ‘AI Gmail-responder‘: het slimme filter dat alle mailtjes leest die een IT’er binnenkrijgt en op basis van de informatie die daarin staat de mailtjes van recruiters meteen in een aparte e-mail-map ‘Job Proposals‘ doet belanden. Komt een mailtje in die map terecht, dan krijgt de verzender automatisch antwoord, met een mailtje met een linkje daarin.

Welke vaardigheden zijn nodig?

De recruiter die de link opent, komt vervolgens in contact met een ‘persoonlijke chatbot’ van de IT’er. Die chatbot vraagt vervolgens de recruiter om wat voor baan het gaat, waar de baan is, hoeveel je er kunt verdienen, en vooral belangrijk: welke vaardigheden nodig zijn.

Bij de skills-vraag schijnt het nogal eens mis te gaan bij de benadering van IT’ers

Daar schijnt het namelijk nogal eens mis te gaan bij IT’ers: een Ruby-developer krijgt bijvoorbeeld honderden – soms best opdringerige – mailtjes per jaar met vacatures voor C++, businessanalisten, of front-end development. ‘En dat is ongeveer net zoiets als je een leraar Geschiedenis vraagt om ook maar even Scheikunde te geven’, schrijft Panic at Recruitment.

Sterren geven de match aan

Heeft de recruiter alle vragen van de chatbot doorlopen, dan matcht het algoritme de antwoorden met het eerder ingevoerde profiel van de kandidaat. Die krijgt vervolgens in zijn mailbox – op basis van een aantal sterren – te zien welke banen het meest bij hem of haar zouden passen. Als hij natuurlijk al besluit dat het interessant zou kunnen zijn om de map ‘Job Proposals‘ überhaupt een keer te bekijken…

Bekijk de video:

Lees ook:

Hoofdredacteurbij Werf&

Peter Boerman

Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
  • Leave behind a comment

Onze partners Bekijk alle partners